Čo by ste si mali všímať pri kúpe alkohol testeru?

Aby ste si kúpili alkohol tester, ktorý bude spĺňať Vaše očakávania, mali by ste mať na zreteli niekoľko oporných bodov pri výbere:

Odporúčania pre firmy :

  1. Ak nakupujete alkohol tester do firmy, je dôležité vedieť, či chcete dôkazný alkohol tester alebo orientačný alkohol tester – o rozdieloch si môžete prečítať v našom článku
  1. Premyslite si, či máte záujem o evidenciu a tlač dát – len niektoré typy alkohol testerov umožňujú pripojiť tlačiareň alebo majú vypracovaný počítačový softvér pre zápis údajov.
  1. Zaujímajú Vás aj doplňujúce možnosti? Alkohol tester s pamäťou na určitý počet meraní? Alkohol tester s možnosťou bezkontaktného merania alkoholu v nápojoch?  Alkohol tester s manuálnym testom, ktorý umožní zmerať alkohol v dychu pri osobách, ktoré z objektívnych príčin (napr.astma) nemôžu uskutočniť klasické fukanie?

 

Odporúčania pre firmy aj jednotlivcov:

  1. Zvážte, ako často budete alkohol tester používať – väčšina výrobcov uvádza odporúčané počty meraní za určitý časový úsek – týždeň/mesiac, na základe Vášho predpokladu si zvoľte zodpovedajúci typ
  1. Vyberte si typ senzora – Senzory môžu byť polovodičové – tieto majú trochu menšiu presnosť (cca +/- 10% odchýlka merania) a zahriatie senzora pri zapnutí alebo pri následnom meraní trvá o niekoľko sekúnd dlhšie ako pri elektrochemických. Druhou možnosťou sú teda senzory elektrochemické – ich presnosť je +/- 5 %, takúto presnosť majú aj policajné alkohol testery. Alkohol tester s takýmto senzorom sa zahreje rýchlo a rýchlo a zregeneruje na ďalšie meranie.
  1. Každý alkohol  tester je potrebné pravidelne kalibrovať. Je preto dôležité zistiť, či pre typ, ktorý si chcete zakúpiť, existuje na Slovensku kalibračné stredisko. Bohužiaľ často sa stáva, že pre zakúpený tester neexistuje kalibračné stredisko a tak po pol roku stráca svoj význam a schopnosť korektne merať. Preto si zistite pred kúpou u dodávateľa, či Vám vie zabezpečiť takúto službu, resp. sami si na internete môžete vyhľadať, či  sa dá na Slovensku Váš alkohol tester skalibrovať. Naša spoločnosť zabezpečuje kalibrácie pre svojich klientov i neklientov na viac ako 25 rôznych typov alkohol testerov.

 

Naša ponuka alkohol testerov je široká, a preto ak by ste chceli pomôcť a poradiť sa pri výbere, môžete nás kontaktovať telefonicky alebo mailom a spolu nájdeme alkohol tester, ktorý najviac zodpovedá Vašim požiadavkám.

Váš tím Tester.sk

Dnes je 26.apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav
032/381 00 75