Dnes začína veľká policajná akcia!

Od štvrtka 26. júna do nedele 29. júna prebieha na slovenských cestách policajná akcia. 

Tejto akcie sa okrem dopravných policajtov zúčasní kriminálna, poriadková, ale aj železničná a hraničná polícia. Najväčší dôraz bude kladený práve na dopravu.

667941_dialnica-d1-cesta-doprava-policia-rychlost-pokuta-pokuty-dopravna-policia-dopravni-policajti-dopravny-policajt-radary-hliadka-hliadky-kontrola-crop.jpg

Jedným z najzávažnejších problémov na našich cestách je jednoznačne alkohol. Napriek prísnym sankciám a zvýšenému počtu hliadok na cestách opitých vodičov pribúda. Len medzi 9. júnom a 22. júnom policajné hladky zastavili 1151 vodičov pod vplyvom alkoholu. U 614 dychová skúška vykázala hodnoty vyššie ako jedno promile. Také vysoké čísla sú alarmujúce. Pre porovnanie, v priebehu celého mesiaca máj zistili alkohol nad jedno promile v 411 prípadoch. Tento markatntný rozdiel policajné prezídium vysvetľuje zvýšeným počtom hliadok, ktoré skontrolovali  väčšie množstvo vodičov, a tak odhalili aj viac tých pod vplyvom alkoholu.


Aby ste sa nepridali k vysokým číslam opitých vodičov, majte vždy so sebou alkohol tester, vďaka ktorému sa rýchlo a ľahko otestujete. Vyberte si tester na alkohol z našej širokej ponuky na stránke www.tester.sk a už tento víkend môžete jazdiť bezpečnejšie. Chráňte seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. 

Veľa šťastných kilometrov praje

Váš tím Tester.sk

Dnes je 23.apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj
032/381 00 75