Neskúšajte so svojím alkohol testerom to, čo vidíte v médiách!

V posledných dňoch sme zaregistrovali článok na internete a reportáž v rádiu aj v televízii, ktoré sa zaoberali témou bonbónov s obsahom alkoholu a následným fúkaním.

Prosím, neopakujte to, čo vidíte v médiách, pretože:

1/ Ak alkohol tester použijete tesne po konzumácii jedál alebo alkoholu,  nemeria skutočnú hladinu v dychu. Výsledok skresľujú zostatky jedla/nápoja v ústach. Takýto výsledok merania preto nič nepreukazuje a nie je správny.

2/ Ak fúkate tesne po konzumácii jedál alebo alkoholu, môžete poškodiť senzor alkohol testera. Každý dobrý návod na použitie Vás upozorňuje, aby ste bezprostredne po pití a jedení alkohol tester nepoužívali. My napríklad používame takúto peknú formulku:

Je dôležité počkať aspoň 20 minút po požití alkoholu, jedení, liekoch  a fajčení, aby ste mohli tester použiť! Inak hrozí  poškodenie senzora a samozrejme nesprávne vyhodnotené meranie!

2125498_test-alkohol-cokolada-basini.jpg

Ak konáte v rozpore so zásadami správneho zaobchádzania, za poškodenie zodpovedáte sami a prichádzate o záruku. Takýmto činom si teda viete rýchlo a účinne  zničiť súčiastku alkohol testeru, ktorá môže stáť v lepšom prípade len desiatky eur. V horšom sa cena môže vyšplhať pokojne aj k stovke.

Milí naši zákazníci, používajte preto Váš alkohol tester v súlade s pokynmi v návode na použitie a nenechajte sa zviesť testami v médiách :-)

Váš tím Tester.sk

Dnes je 20.apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín
032/381 00 75