Poradňa Tester.sk - 19. časť

Vy sa pýtate, my odpovedáme! Máte nejaké otázky ohľadne Vášho alkohol testeru? Zaujíma Vás, či je postup Vášho zamestnávateľa pri dychovej skúške v poriadku? Zastavila Vás hliadka, nafúkali ste a chcete vedieť, čo Vás čaká? Napíšte nám a my Vám poradíme!

Otázka pána JK:

Dobrý deň! Kamarát mi spomínal, že policajti uplatňujú niečo, čo sa volá tichá tolerancia. Viete mi o tom povedať viac? Naozaj by som mohol nafúkať a pustili by ma len tak?

Odpoveď:

Zdravíme. Toto je veľmi ošemetná otázka. Priznám sa, tiež som už o tom počula, dokonca z dôveryhodného zdroja. Podľa mojich informácií je tichú toleranciu možné uplatniť v prípadoch, ak dôkazný alkohol tester pri dychovej skúške vykáže menej ako 0,3 promile. Avšak nikde nič takéto nie je uzákonené. Na Slovensku platí nulová tolerancia alkoholu za volantom. Preto sa na to netreba spoliehať. Podľa môjho názoru ide skôr o dobrú vôľu policajta ako pravidlo. Je to ako s prekročením rýchlosti – pri malom prekročení môže policajt privrieť oči a len Vás napomenúť, alebo Vás môže sankcionovať. Avšak táto tichá tolerancia sa mi zdá nepravdepodobná aj z dôvodu, že policajti musia o každom meraní vykázať záznam. A teda v takomto prípade by bol nameraný alkohol a nepriradená osoba.

Pre svoju vlastnú bezpečnosť však neodporúčam sadať za volant s alkoholom alebo zostatkovým alkoholom, aj keby bol nízky. A aby ste si vždy mohli byť istý, nezabudnite si vybrať alkohol tester z našej ponuky. :-)

Vaše otázky čakáme na emailovej adrese objednavky@tester.sk. Do predmetu správy uveďte heslo "Poradňa".

Váš tím Tester.sk

Dnes je 20.apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín
032/381 00 75