Ako bezpečne nakupovať cez internet?

Stačí si sadnúť za počítač a máte ako na dlani tisícky rôznych tovarov a stovky internetových obchodov...Veľmi pohodlné. Ale je to vždy bezpečné? Viete, ako zistíte, ktorý e-shop je seriózny a ktorému sa treba radšej oblúkom vyhnúť? Ponúkame pár rád, ako si overíte bezpečnosť Vášho nákupu.

zena-and-nakup-and-internet.jpg

-          Vždy si skontrolujte kontaktné údaje – každý seriózny internetový obchod uvádza svoje sídlo, prípadne prevádzku, IČO, DIČ, IČ DPH, telefonický a emailový kontakt, prípadne konkrétne mená osôb, ktoré Vám radi pomôžu. Veľký pozor na internetové obchody, ktoré majú iba kontaktný formulár bez telefónneho čísla či iného kontaktu,

-          Nebojte sa zavolať alebo napísať poštu - aby ste si overili, či a ako internetový obchod funguje a reaguje – ak Vám odpíšu za štyri dni a nedovoláte sa vôbec, obzrite sa radšej po inom predajcovi,

-          Sledujte recenzie na jednotlivé e-shopy na internete

-          Prezrite si stránku – vyzerá profesionálne? Nie je plná gramatických chýb a zlých prekladov z cudzieho jazyka? Aký korektný a kvalitný bude predajca, ktorý si nedá záležať na vzhľade svojej stránky? Vzhľad e-shopu je to isté, čo vzhľad predajne u kamenného obchodu – nakupovali by ste na mieste, kde sú veci porozhadzované len tak a zle označené?

-          Porovnajte si ceny - aj priveľmi nízke ceny sú podozrivé a síce nie vždy, ale občas môžu predstavovať riziko,

-          Informujte sa vopred o možnostiach platby a doručenia – každý dobrý e-shop ponúka platbu bankovým prevodom aj platbu na dobierku.

 

Aj vďaka takýmto jednoduchým radám si môžete ušetriť veľa starostí a sklamania s nevydareným nákupom.  Aj  ja osobne som sa už párkrát popálila a keby som dodržiavala vyššie rady, v daných obchodoch by som nikdy nenakupovala. Ja som sa naučila na vlastných chybách, Vy sa môžete poučiť z tých mojich.

Ak náhodou hľadáte alkohol tester, nemusíte prehľadávať množstvo stránok, navštívte našu stránku www.tester.sk. Spĺňame všetky pravidlá pre bezpečný nákup a aj naše ceny sú príjemné. :-)

Váš tím Tester.sk

Dnes je 15.máj 2024, meniny má Žofia, zajtra Svetozár
032/381 00 75