Ako odbúrať zostatkový alkohol v krvi?

Užili ste si večer plný zábavy a ráno sa chcete čo najskôr zbaviť zostatkového alkoholu v krvi a „opice“, aby ste mohli vyraziť na cesty?

Vďaka našim radám sa zbavíte nielen nepríjemnej opice, ale aj doplníte telu potrebné látky, ktoré sa pri pití vylúčili a urýchlite vstrebávanie alkoholu.

Podľa Centra pre liečbu drogových závislostí je prvou pomocou pitie dostatočného množstva tekutín – 1-2 litre.  Alkohol z tela vyplavuje aj minerálne látky, preto je vhodné zvoliť minerálku s vysokým obsahom magnézia. Je potrebné hydratovať pomaly a postupne.

Rýchlejšiemu odbúraniu alkoholu môže napomôcť vitamín C. Či už v tabletkách, ktoré sa bežne predávajú v lekárňach a drogériách, alebo v prírodnej forme – napríklad pomarančová šťava, či šťava z iných citrusov.

Po noci plnej alkoholu je hladina cukru v krvi nízka, je preto dôležité sa dobre naraňajkovať, ak to Váš žalúdok umožní :)  . Jedlo výrazne napomáha naviazať zvyšky alkoholu v organizme. Špeciálne potraviny ako kyslé uhorky, zavináče a utopenci. Po nich Vám bude zaručene lepšie. Ak by Váš žalúdok protestoval, odporúčame aspoň sladený nápoj.

K rýchlejšiemu vytriezveniu môže pomôcť aj káva. Kofeín totiž pôsobí ako diuretikum a zrýchľuje vylučovanie alkoholu z tela.

 

Pri normálnych okolnostiach klesne hladina alkoholu v krvi za hodinu v priemere asi o 0,1 - 0,2 promile. Napríklad s jednou flašou vína sa Vaše telo musí pasovať až 8-10 hodín! Vstrebávanie alkoholu však závisí aj od výšky a váhy, duševného rozpoloženia, či "vytrénovanosti" v pití. Preto aj univerzálne tabuľky o tom, ako dlho trvá vstrebanie toho - ktorého alkoholu nie sú spoľahlivé, nakoľko nemusia platiť práve na Vás. Taktiež to, že už sa cítite dobre a triezvo, neznamená, že si  môžete bezpečne sadnúť za volant. Preto je výhodné a praktické vlastniť alkoholtester, vďaka ktorému môžete kedykoľvek preveriť zostávajúcu hladinu alkoholu v dychu.

 

Chcete mať aj vy 100% istotu, že keď sadnete za volant, neprídete po "prežúrovanej noci" o vodičský preukaz a vyhnete sa mastnej pokute, ktorá je mnohonásobne vyšia, ako cena za osobný alkohol tester?

Skúste mrknúť, na tento osobny alkohol tester Alcovisor Mars v2.. Šikovná vecička, však? :-)

Alcovisor Mars v2

 

Alcovisor Mars V2

Váš tím Tester.sk

Dnes je 25.apríl 2024, meniny má Marek, zajtra Jaroslava
032/381 00 75