Ako sa treba starať o alkohol tester, aby fungoval spoľahlivo a presne

Alkohol testery sú meradlá, ktoré potrebujú vašu starostlivosť !

Každý produkt má svoju životnosť, limity, ktoré určujú jeho kvalitu. Pri alkohol testeroch to platí tiež, keďže merajú hladinu alkoholu v krvi. Každý výrobca uvádza životnosť senzorov, či maximálny počet merania za určitú dobu. Po čase sa môže stať, ak alkohol testery využívate dosť často, že majú výchylku merania (nemusia presne merať ) - vyžadujú si kalibráciu.

Kalibrácia je proces, kedy alkohol tester premeriava, kontroluje a následne nastaví (kalibruje), aby znova meral správne v určitých toleranciách, ktoré sú dovolené pre jeho použitie. Kalibrácia sa doporučuje vykonávať každých 6 mesiacov bez ohľadu na rozsah používania prístroja.

Pokiaľ si myslíte, že váš alkohol tester nemeria správne (máte podozrenie), čo sa môže objaviť po určitej dobe používania, už viete, že sa nemusíte báť. Na tento problém je tu proces kalibrácia, ktorá zaručí objektívne a správne výsledky merania.

Kalibračné stredisko:

VLan s.r.o., Moyzesova 4/A, Pezinok 90201
tel: 032/381 00 75

UPOZORNENIE:
Okrem alkohol testera nezabudnite zaslať aj Vaše kontaktné údaje (meno,firemné údaje, adresa, telefón) a sprievodný list, v ktorom žiadate o kalibráciu prístroja.

 

Cenník kalibrácii nájdete na našej stránke tu:

http://www.tester.sk/clanok/kalibracia-alkoholtesterov-cennik

 

Dnes je 19.marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav
032/381 00 75