Aktívne vs. pasívne meranie

Naši klienti sa nás často pýtajú, aký je rozdiel medzi aktívnym a pasívnym meraním. V tomto článku Vám to vysvetlíme. 

Každý alkohol tester na trhu meria v aktívnom režime. Ide o klasické meranie, kedy pomocou náustku fúknete do alkohol testera, tento zadetekuje Váš dych a zobrazí nameranú hladinu alkoholu. 

Pasívne meranie rozlišuje iba prítomnosť alebo neprítomnosť alkoholu, nie konkrétnu hladinu. Využíva sa na bezkontaktné meranie alkoholu v nápojoch. Túto funkciu využijete jednoduchým priložením k poháru s tekutinou a alkohol tester zadetekuje prítomnosť alebo neprítomnosť alkoholu. Pasívne meranie je tiež možné využiť pri osobách v bezvedomí, kedy priložením k ústam osoby alkohol tester určí prípadnú prítomnosť alkoholu. Tým, že pri pasívnom meraní stačí kratšia vzorka dychu ako pri aktívnom meraní, je vhodné aj pre osoby trpiacimi respiračnými ochoreniami, napr. astmou, ktoré nemajú dostatočne silný dych na aktívne meranie.

fst_passive_blowing.jpg


Pasívne meranie umožňujú väčšinou kvalitnejšie, profesionálne alkohol testery - v našej ponuke sú to Alcovisor MarkX, Andatech Prodigy, Lifeloc FC10 Plus, Lifeloc FC20, Dräger Alcotest 6820 a samozrejme dôkazné alkohol testery Alcoquant 6020 alebo Dräger Alcotest 7510.

Váš tím Tester.sk

Dnes je 19.apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel
032/381 00 75