Bojíte sa policajtov? Ja už nemusím!

Veľkonočné sviatky sú úspešne za nami. Rozhodne patria k tým najrozšírenejším a najobľúbenejším sviatkom u nás. Prospievajú tomu nielen jedinečné tradície, kresťanské hodnoty, ale aj stretávanie sa ako s rodinou tak aj s blízkymi priateľmi. Pri týchto stretnutiach sa okrem konverzácie aj veľa hostí. Stoly sa prehýbajú nielen pod ťarchou jedla ale aj pod ťarchou alkoholu.

Obdobie Veľkej noci patrí aj času „Veľkej“ policajnej akcie. Počas Veľkonočného pondelka bolo na cestách vidieť viac policajných hliadok. Tie vykonávali prevažne preventívne kontroly alkoholu za volantom. Pre bezpečnosť cestnej premávky je dôležité byť triezvy za volantom a nezahrávať sa ani so zostatkovým alkoholom.

Zostatkový alkohol býva mnohokrát vodičmi podceňovaný. Mnohí si povedia, že v podstate už nič necítia, prešlo dosť času aby som vôbec mohol dačo nafúkať. Opak je však pravdou a policajné hliadky bez problémov odhalia zostatkový alkohol a vodiča čakajú nemalé problémy pri pozitívnom výsledku.

Vyhnúť sa im dá úplne jednoducho. Stačí  buď nešoférovať ak si nie sme istý, zohnať si iný druh dopravy ako auto alebo fúknuť do svojho osobného testera. Môj Veľkonočný pondelok prešiel obyčajne asi ako u každého. Doobeda sa šibali dievčence a poobede sa chodilo po návštevách. Posledná návšteva sa ukončila tak, že som prespával u rodiny, lebo za volant som si nemohol sadnúť. Ráno som sa zobudil a dostal som bohaté raňajky. Po nich som sa rozhodol ísť domov, lenže pretrvávala neistota. Našťastie som mal so sebou svoj alkohol tester Mars v2, ktorý mi po premeraní ukázal 0,3 promile. Po hodine a pol dodatočného oddychu som zopakoval meranie a mal som čistú nulu. Keďže viem, že tento prístroj je spoľahlivý, rozlúčil som sa a sadol si za volant. Cítil som sa dobre a v poriadku. Asi po piatich minútach jazdy som sa ocitol tvárou tvár policajnému profesionálnemu meradlu. S dychovou skúškou som nemal najmenší problém, keďže som mal istotu od svojho Marsu v2. Nebolo teda žiadnym prekvapením, že aj policajný tester ukázal čistú nulu a ja som mohol pokojne pokračovať v jazde.

V poslednej dobe sa pred zostatkovým alkoholom dosť varuje a som rád, že dokážem mať istotu pred týmto javom po prehýrenej noci. Táto skúsenosť mi ukázala, že na Mars v2 je naozaj spoľahnutie, keďže toto bolo prvýkrát kedy som si naozaj dokázal porovnať výsledok medzi ním a policajným testerom.

Dnes je 19.apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel
032/381 00 75