"Overené spôsoby" ako piť a nenafúkať

Prinášame pár nápadov, ktoré sú ľudia ochotní vyskúšať, aby sa zbavili zostatkového alkoholu. Sú samozrejme neúčinné, ale zábavné. Tu určite platí, že v kreativite sa medze nekladú :) 

1/ Cucanie kovovej mince
Briti veria, že kovová minca naviaže alkohol a zmení chemické zloženie v ústach. Ktovie, či sa zamysleli nad tým, koľkými rukami tie mince prešli. Vyzerá to skôr na infekciu, ako na naviazanie alkoholu.

2/ Ústna voda
Väčšina ústnych vôd skutočne obsahuje alkohol. Lenže slúži iba na vypláchnutie úst, nie je prítomná v organizme, a teda je možné ju zadetekovať iba niekoľko minút po použití. Čiže predstava, že si vodič  ústa vypláchne ústnou vodou, nafúka 5 promile a policajt sa v dobrej nálade zasmeje a pustí ho, nie je veľmi reálna. Najpravdepodobnejšia verzia je, že kým ju vodič použije, zamkne byt, nasadne do auta a prejde aspoň pár stoviek metrov, aby policajt mal šancu zastaviť ho, už budete mať ústa čisté. A ak by náhodou naozaj nafúkal, pôjde o tak nízku hodnotu, že mu skôr pohorší, ako prilepší.

plukanie.jpg

3/ Zjedenie mydla
Tento nápad pochádza z Austrálie. Podľa niektorých Austrálčanov po požití mydla sa nielen zbavíte alkoholu v ústach, ale mydlo Vám vytiahne alkohol aj z krvi. Myslíte, že na žiadosť policajta, aby fúkli, vypustia z úst iba hromadu bubliniek?

hqdefault.jpg


4/ Vdychovanie namiesto fúkania
Niektorí výmyselníci dúfajú, že oklamú alkohol tester tým, že namiesto fúknutia vzduch vdýchnu. Aj týchto musíme sklamať. Každý kvalitný tester na alkohol má detekciu množstva vdýchnutého vzduchu a pokiaľ nezaznamená určitý objem vydýchnutého vzduchu (napr. 1,3l), nevyhodnotí výsledok a policajt rýchlo odhalí, o čo sa vodič snaží. 

5/Cibuľa a cesnak
Tento spôsob sa údajne používa u našich bratov Čechov. Cesnak a cibuľa síce prekryje alkohol a oklame nahnevanú manželku, ale určite nie policajný alkohol tester.

8464887706_91c99f5323_o.jpg
6/ Sirupy a kvapky proti kašľu
Niektoré liečivá majú naozaj malý obsah alkoholu, ale nie taký, ktorý by markantne zvýšil hodnotu alkoholu v dychu, takže dychovú skúšku to neovplyvní vôbec, alebo iba minimálne, ale aj to len niekoľko minút po požití.

spoonful-of-medicine.jpg

7/ Rôzne prípravky na rýchle odbúranie alkoholu
Na trhu už nájdeme množstvo prípravkov, ktoré zaručene vytiahnu z opice a odbúrajú alkohol v krvi. Keby existoval prípravok, ktorý spoľahlivo odbúra alkohol z tela, predávali by ho všade od novinových stánkov až po veľké obchodné reťazce. Bohužiaľ však nič také neexistuje. Zaručené prípravky pomôžu zmierniť negatívne dopady alkoholu, ale nedokážu telo zázračne zbaviť alkoholu. Ide len o marketingový ťah. 

Nebolo by predsa len bezpečnejšie, kúpiť si vlastný alkohol tester a mať vždy a všade istotu, že môžete bez obáv sadnúť za volant? Vyberte si z našej širokej ponuky tester na alkohol podľa Vašich predstáv a ušetrite sa jedenia mydla a iných "spoľahlivých" postupov :) 

Váš tím Tester.sk

Dnes je 28.marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav
032/381 00 75