Poradňa Tester.sk - 10. časť

Vy sa pýtate, my odpovedáme! Máte nejaké otázky ohľadne Vášho alkohol testeru? Zaujíma Vás, či je postup Vášho zamestnávateľa pri dychovej skúške v poriadku? Zastavila Vás hliadka, nafúkali ste a chcete vedieť, čo Vás čaká? Napíšte nám a my Vám poradíme!

Otázka pána Rudolfa z Topolčian:

Dobrý deň, asi pred dvomi týždňami som si kúpil alkohol tester AlcoCheck X70. Mám taký problém, že asi pri polovici meraní mi nevyhodnotí a ukáže Erorr. Mám ho dať reklamovať? Alebo aký je problém? Nie som si vedomý, že by som niečo robil zle, fúkam, ako vládzem, ale aj tak nie vždy zobrazí výsledok.

 

Odpoveď:

Príjemný dobrý deň p. Rudolf, ďakujeme za Vašu otázku. Podľa Vášho popisu predpokladám, že Váš alkohol tester AlcoCheck X70 nie je pokazený, iba náustok nebol správne použitý. Pred každým fúkaním, resp. pred použitým nového náustku je z tohto potrebné odstrániť zátku, ktorá zabraňuje prietoku vzduchu pri fúkaní. Ak tam táto zátka je, pri silnom fúkaní alkohol tester môže zadetekovať dostatočné množstvo vzduchu, ale aj nemusí. Preto je potrebné túto zátku pred fúkaním vytiahnuť.

Ako na to: chyťte náustok za oba konce a potiahnite. Jedna časť náustku je v druhej iba zasunutá, preto ho bez problémov rozpojíte a zátku vytiahnete. Následne náustok znovu spojíte a je pripravený na použitie.

Ak by ste  náustok používali už predtým správnym spôsobom, pošlite k nám alkohol tester na reklamáciu a čo najskôr sa naň pozrieme. Ak by Váš AlcoCheck X70 vykazoval tento problém aj po tom, ako začnete náustok používať správne, reklamujte.

Zo skúseností však viem, že väčšina klientov má už vyššie spomínaný problém. Aj keď toto upozornenie uvádzame na štítku na balíčku náustkov, človek si to často nevšimne. Ale na to nás máte, aby sme Vám to pripomenuli. :-)

Vaše otázky čakáme na emailovej adrese objednavky@tester.sk. Do predmetu správy uveďte heslo "Poradňa".

Váš tím Tester.sk

Dnes je 16.máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela
032/381 00 75