Poradňa Tester.sk - 11. časť

Vy sa pýtate, my odpovedáme! Máte nejaké otázky ohľadne Vášho alkohol testeru? Zaujíma Vás, či je postup Vášho zamestnávateľa pri dychovej skúške v poriadku? Zastavila Vás hliadka, nafúkali ste a chcete vedieť, čo Vás čaká? Napíšte nám a my Vám poradíme!

Otázka pána Mihálika z Bánoviec n. Bebr.:

Dobrý deň! Mám alkohol tester AL 6000 už asi rok a mám ho vždy odložený v priehradke v aute. Jeden známy mi povedal, že by som ho vôbec nemal mať v aute, že sa môže pokaziť. Je to pravda?

Odpoveď:

Dobrý deň aj Vám, p. Mihálik. Váš priateľ má pravdu, alkohol tester je potrebné skladovať v stabilnej izbovej teplote a na mieste s priemernou vlhkosťou vzduchu. Ak skladujete Váš alkohol tester v aute, keď v ňom jazdíte, teplota stúpa, naopak v noci, keď je auto odstavené, teplota môže klesnúť do mínusových hodnôt. Ak alkohol tester skladujete v aute, takisto nezabránite prieniku vplyvov počasia - sneh, dážď. Všetky tieto aspekty môžu poškodiť Váš senzor alebo elektroniku. Pri takýchto poškodeniach sa na opravu nevzťahuje záruka a prípadný servis si musíte zaplatiť z vlastného vrecka. Neodporúčam preto skladovať Váš alkohol tester AL6000 (ani žiadny iný typ) v aute, ale v teplej a suchej miestnosti. Tak zabezpečíte najlepšie skladovacie podmienky pre Váš alkohol tester.

Vaše otázky čakáme na emailovej adrese objednavky@tester.sk. Do predmetu správy uveďte heslo "Poradňa".

Váš tím Tester.sk

Dnes je 9.máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória
032/381 00 75