Poradňa Tester.sk - 13. časť

Vy sa pýtate, my odpovedáme! Máte nejaké otázky ohľadne Vášho alkohol testeru? Zaujíma Vás, či je postup Vášho zamestnávateľa pri dychovej skúške v poriadku? Zastavila Vás hliadka, nafúkali ste a chcete vedieť, čo Vás čaká? Napíšte nám a my Vám poradíme!

Otázka pána Borisa:

Dobrý deň p. Bacová! Asi pred rokom som zakúpil alkohol tester Alcoscan AL6000. Za ten čas som ho dal nakalibrovať už dvakrát, tak ako má byť. Asi po prvom mesiaci tester prestal normálne fungovať a vždy musím do neho najskôr trikrát fúknuť, aby som mohol dať merať zamestnancom. 3x zobrazí nejakú hladinu alkoholu, aj keď som nepil a štvrtýkrát už ukáže nulu. Keď som to reklamoval predajcovi pri kalibrácii, tak mi povedali, že pri tomto type je to normálne.Zaplatil som si výmenu senzora a detektor robí stále to isté. No mne sa nezdá normálne 3x fúkať do testeru naprázdno, stál vyše sto eur a od tejto ceny by som očakával väčšiu kvalitu. Rád by som preto vedel, čo si o tom myslíte. Ďakujem vopred za reakciu. 


Odpoveď:


Dobrý deň p. Boris, ďakujem za Vašu otázku. Nie, určite to nie je v poriadku. Pri lacnejších detektoroch alkoholu sa môže stať, že prvé meranie je čistiace, zahrievacie a alkohol tester neposkytuje korektný výsledok. Hovoríme však o jedinom zahrievacom meraní, nie troch. A alkohol tester AL6000 nespadá do tejto kategórie. Váš alkohol tester by mal merať bez problémov od prvého pokusu. Ak to tak nie je, je potrebné ho u predajcu reklamovať. Určite sa nedajte odbyť tým, že alkohol tester je v poriadku. Toto nie je bežný prejav ani u niekoľkoročných alkohol testerov tohto typu. Kedže chyba sa opakuje aj po výmene senzora, pôjde o chybu na elektronike. Táto podlieha záruke, preto určite neváhajte a detektor alkoholu reklamujte. 

Ak aj po reklamácii budete so svojím servisným strediskom nespokojný, u nás ste vítaný :) Pozrieme sa na Váš alkohol tester a preberieme možnosti prípadnej opravy.


Vaše otázky čakáme na emailovej adrese objednavky@tester.sk. Do predmetu správy uveďte heslo "Poradňa".



Váš tím Tester.sk

Dnes je 18.apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela
032/381 00 75