Poradňa Tester.sk - 14. časť

Vy sa pýtate, my odpovedáme! Máte nejaké otázky ohľadne Vášho alkohol testeru? Zaujíma Vás, či je postup Vášho zamestnávateľa pri dychovej skúške v poriadku? Zastavila Vás hliadka, nafúkali ste a chcete vedieť, čo Vás čaká? Napíšte nám a my Vám poradíme!

Otázka pána Malíka:

Dobrý deň, mám alkohol tester Alcotest 3000. Konkrétne ide o typ certifikovaný pre Francúzsko. Zrejme je pokazený. Niekedy pri fúkaní ukáže normálne hodnotu - napr. 0,35 promile, inokedy iba napíše POSITIVE. Viete mi povedať, o akú chybu ide a koľko by stála oprava? Ďakujem vopred.

Odpoveď:


Dobrý deň p. Malík. Ďakujem za Vašu otázku. Váš alkohol tester je úplne v poriadku. Máte verziu Dräger Alcotest 3000 NF - ako ste správne uviedol - s certifikátom podľa francúzskej vyhlášky č. 284/2012 (povinnosť každého vodiča na území Francúzska mať v povinnej výbave 2 ks elektrochemického alkohol testeru alebo 1 ks digitálneho alkohol testeru). Vo Francúzsku je povolená hladina alkoholu za volantom do 0,5 promile a podľa toho pracuje Váš alkohol tester. Hladiny do 0,5 promile vyčísluje v konkrétnej hodnote, pri vyššej hladine alkoholu už iba uvedie hlášku "POSITIVE", ktorá znamená, že ste prekročili povolenú hladinu alkoholu a nesmiete šoférovať. Váš alkohol tester Dräger Alcotest 3000 NF teda nie je chybný, ide iba o otázku softvérového riešenia pre Francúzsko. 

Vaše otázky čakáme na emailovej adrese objednavky@tester.sk. Do predmetu správy uveďte heslo "Poradňa".


Váš tím Tester.sk

Dnes je 26.apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav
032/381 00 75