Poradňa Tester.sk - 9. časť

Vy sa pýtate, my odpovedáme! Máte nejaké otázky ohľadne Vášho alkohol testeru? Zaujíma Vás, či je postup Vášho zamestnávateľa pri dychovej skúške v poriadku? Zastavila Vás hliadka, nafúkali ste a chcete vedieť, čo Vás čaká? Napíšte nám a my Vám poradíme!

Otázka pána Jána R.:

Dobrý deň, kúpil som si cez internetový obchod xxx alkohol tester AL 9000L. Ale zdá sa mi, že nemeria dobre. Aj keď viac vypijem, nameria mi nulu alebo len veľmi nízku hodnotu. Je úplne nový, mám ho podľa Vás dať reklamovať? U predajcu mi nikto nedvíhal telefón, tak dúfam, že mi poradíte.

 

Odpoveď:

Dobrý deň p. Ján. Ďakujem za Vašu otázku. Nie ste prvý, čo sa na nás obracia s takýmto problémom. Veľké internetové obchody, ktoré sú zamerané na široký sortiment, mávajú bežne tovar skladom aj niekoľko mesiacov (čo dosvedčí fakt, že keď balík rozbalíte, musíte najprv zo škatule zotrieť vrstvu prachu :-)). Čo znamená, že tester na alkohol nejde k Vám priamo od výrobcu alebo priameho distribútora, ktorý garantuje jeho funkčnosť a presnosť, resp. má vybavenie na otestovanie detektoru alkoholu. Veľké internetové obchody nie sú vybavené technikou, aby alkohol tester pred expedíciou premerali a presvedčili sa, že meria správne. A práve tu nastáva problém - alkohol tester sa môže rozladiť aj v priebehu skladovania, vplyvom teploty, vlhkosti vzduchu a podobne. Konkrétne pri Vašom type - AL 9000L sa v prevažnej väčšine prípadov potreba kalibrácie vyznačuje práve tým, že alkohol tester meria nižšie hodnoty, ako by mal.

Jeden z najväčších internetových obchodov dokonca priamo ku kúpe alkohol testeru prikladá informáciu, že kalibrácia nie je v cene a klient si ju musí zaplatiť zvlášť v kalibračnom stredisku - čo ho spolu s poštovným výjde na ďalších cca 25 eur nad pôvodnú cenu alkohol testeru.

Každopádne Vám i každému pri kúpe alkohol testeru odporúčame vopred si zistiť, či predajca disponuje kalibračných strediskom - a tak máte zabezpečené, že alkohol tester k Vám docestuje plne pripravený na použitie.

V našej spoločnosti je každý kus pred predajom otestovaný na čistý vzduch a rôzne hladiny alkoholu a v prípade potreby je bezplatne prekalibrovaný - a až takto je expedovaný - preto si klient môže byť istý, že alkohol tester meria správne a môže sa naň spoľahnúť.

Váš alkohol tester AL9000 Lite nám môžete zaslať na kalibráciu na našu adresu - všetky potrebné informácie nájdete tu.

Vaše otázky čakáme na emailovej adrese objednavky@tester.sk. Do predmetu správy uveďte heslo "Poradňa".

Váš tím Tester.sk

Dnes je 16.máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela
032/381 00 75