Porovnanie produktov Alcovisor Mars v2 a Alkohit X60

Pripravili sme si pre vás sériu článkov, v ktorej budeme porovnávať jednotlivé alkohol testery. Veríme, že v prípade nerozhodnosti, vám tieto články pomôžu s výberom. Samozrejme, v prípade akýchkoľvek otázok nás môžete kontaktovať a s radosťou všetko zodpovieme. V prvom porovnávacom článku sme sa rozhodli „proti sebe postaviť“ dva osobné alkohol testery Alcovisor Mars v2Alkohit X60.

 

Alcovisor Mars v2
+
najlepší senzor vo svojej triede

+ Bluetooth a aplikácia pre smartfón

+ výdrž batérie až 1 200 meraní na jedno nabitie

+ možnosť pripojenia originálnej tlačiarne

+ pamäť pre 100 posledných meraní (s použitím aplikácie)

- neznáme

 

Alkohit X60

+ vysoký rozsah merania (0,00‰-6,50‰)

+ pamäť až pre 4000 posledných meraní (po prenose do počítača)

- nízky rozsah skladovacích teplôt (neodporúčame uchovávať v aute)

- dlhý čas prípravy na meranie

- nižšia výdrž batérie (cca. 300 meraní)

- nie je možné pripojiť k tlačiarni

 

Alcovisor Mars v2

Alcovisor Mars v2 patrí k najobľúbenejším a najpredávanejším produktom z našej ponuky. Okrem funkčného a štýlového vizuálu má najpresnejší senzor vo svojej triede, ktorý je v prípade potreby vymeniteľný samotným používateľom. Napája sa dobíjacou Li-ion batériou, ktorá má výdrž až 1 200 meraní. Jeho Bluetooth modul dovoľuje spojiť alkohol tester s mobilným telefónom. Vďaka aplikácii si môžete uchovať až 100 záznamov o histórii vykonaných meraní. Ako zábavný prvok pri súkromnom použití slúži možnosť odfotografovania počas dychovej skúšky. Pri použití Mars v2 ako firemného testera slúži odfotografovanie pre lepšie priradenie testovanej osoby k výsledku. Doporučený počet meraní za týždeň je 50 a rozsah merania je 4,50‰. Alkohol tester si viete kúpiť aj ako Full Kit. V ňom okrem samotného testera s puzdrom nájdete aj tlačiareň s rolkami termopapiera. Pri kúpe samotného testera je možné si danú tlačiareň časom dokúpiť samostatne. Dychová skúška je veľmi jednoduchá. Pomocou jediného tlačidla môžete takmer okamžite vykonať meranie. Reakčný čas sú iba 3 sekundy, zatiaľ čo pri väčšine iných alkohol testerov je reakčná doba podstatne dlhšia.

mars-v2.jpg

 

Alkohit X60

Alkohit X60 je praktický osobný alkohol tester od Polského distribútora. Pýšiť sa môže pomerne veľkým rozsahom merania – až do 6,50‰. Prístroj obsahuje tiež dobíjaciu Li-ion batériu, ktorá sa nabíja skrz USB kábel. Na jedno nabitie dokážete vykonať 300 meraní. Zaujímavý je aj jeho náustok, ktorý má funkciu otáčania o 360°. Príslušenstvo ponúka i špeciálny lievik pre pasívne merania, kedy sa meranie vyhodnotí iba ako pozitívny alebo negatívny nález. Pamäť zariadenia je pre 4000 výsledkov merania, no výsledky si môžete prezrieť až po prenose do počítača. Na vykonanie dychovej skúšky si treba od zapnutia testovania počkať 12 – 35 sekúnd.

alkohol-tester-alkohit-x60-000.jpg

 

Porovnanie Alcovisor Mars v2 a Alkohit X60

 

Alcovisor Mars v2

Alkohit X60

Elektrochemický senzor

Áno

Áno

Presnosť merania

+-5%

+-5%

Prevádzková teplota

0°C - +40°C

5°C - 40°C

Skladovacia teplota

-30°C - +70°C

0°C - +40°C

Čas prípravy na meranie

3 sekundy

12 – 35 sekúnd

Možnosť pripojenia k tlačiarni

Áno

Nie

Prevádzková doba vstavanej batérie

cca 1500 meraní

cca 300 meraní

Možnosť prepojenia s telefónom

Áno

Nie

Používateľom vymeniteľný senzor

Áno

Nie

 

Keď porovnáme oba testery medzi sebou, tak na prvý pohľad sa tvária pomerne rovnako. Pravda je však iná. Alcovisor Mars v2 dovoľuje merania v rýchlom slede po sebe, zatiaľ čo pri X60 treba viac ako pol minúty čakať na reakciu testera. Skladovacie teploty sú taktiež veľmi rozdielne. Zatiaľ čo Mars v2 viete uchovať aj v mínusových či naopak výrazne vysokých teplotách, pre X60 by to mohol znamenať koniec funkčnosti. Oba testery majú vstavané batérie, no Mars v2 dokáže na jedno nabitie vykonať štvornásobne viac dychových skúšok ako X60.

V prípade akéhokoľvek poškodenia senzora je v prípade Mars v2 možné tento senzor jednoducho vymeniť. A to dokonca aj samotným používateľom. V prípade X60 by muselo ísť o servisný zásah. Alcovisor Mars v2 má oproti Alkohit X60 aj mnoho prídavných funkcií, ako Bluetooth modul alebo prepojenie s tlačiarňou.


Dnes je 28.marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav
032/381 00 75