Rozdiely medzi domácimi a profesionálnymi alkohol testermi

Bežné alkohol testery:
Sú vybavené polovodičovým senzorom. Táto technológia je lacná na produkciu a za roky výroby tohto typu čidiel pomerne zdokonalená. Bohato postačuje pre alkohol testery ktoré sú využívané pre domáce účely. A tiež pre pokročilejšie polo-profesionálne alkohol testery ktoré je možné využiť aj pre základné, orientačné, firemné meranie zvyškového alkoholu v dychu.

CA10FS


Profesionálne alkohol testery:
Lacnejšie aj drahšie profesionálne alkohol testery sú vybavené Fuel cell senzorom, čo je v preklade "palivový článok". Technológia založená na princípe "palivového článku" sa v súčasnej dobe začína používať napríklad tiež na pohon automobilov. Fuel cell sa nezahrieva (vyššia výdrž batérií) počas skúšky, iba tlakové čidlo kontroluje množstvo vdýchnutého vzduchu a na konci testu pumpa nasaje do článku presný objem vzorky. Článok začne spaľovať alkohol a vyrobí z neho elektrický prúd. Podľa množstva vyrobeného prúdu je určené množstvo alkoholu v dychu. Fuel cell nie je ovplyvnená žiadnymi cudzími látkami ani silou dychu. Detektor si nasaje presne stanovené množstvo vzorky v presne stanovený čas. Tým sa eliminuje väčšina nepresností. Jednotlivé Fuel cell sa medzi sebou líšia objemom nasatého vzduchu, čím väčší objem tým väčšia presnosť a tiež výdrž.


Vyššia rada detektorov Drager, ktoré majú Fuel cell článok o nariadenom objeme Slovenského metrologického inštitútu môžu byť preto označované ako takzvaná "stanovenými meradlami." Čo je nevyhnutné napr. v momente, kedy chcete alkohol tester použiť ako dôkaz pre ukončenie pracovného pomeru. Táto skutočnosť znamená, že hodnoty namerané pomocou detektorov Dräger, sú pred súdom preukazné, zamestanávatel tak bez výhrad osobe pozitívnej na skúšku alkoholu v dychu môže uložiť sankciu za tento prečin na pracovisku.

Všetky ostatné detektory z kategórie profesionálnych testerov majú podstatne menší objem a ich výsledky slúžia k orientačnému meraniu zvyškového alkoholu. Táto technológia je v podstate najdokonalejšie možné riešenie pre konštrukciu alkohol testeru. Potom zostáva kontrola krvi.

7510 Full KIT


Porovnanie technológií čidiel alkohol testerov:
Možno konštatovať, že polovodičové snímače sú určené rádovo pre stovky meraní s presnosťou 10% v hodnotách do 1 promile. Fuel cell technológia pre profesionálne záťaž v rádoch tisícov merania a presnosť je zachovaná v celom rozsahu merania. Na základe našich skúseností nie je výnimkou, že profesionálny detektor zo skupiny stanovených meradle Dräger je schopný vykonať viac ako 200 tis. meraní. Tieto detektory sú určené pre firemné účely.

Dnes je 20.apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín
032/381 00 75