Porovnanie produktov Alcovisor MarkX a AlcoForce Raptor AT7000

Pokračujeme v sérii porovnávacích článkov, v ktorých porovnávame jednotlivé alkohol testery. V predchádzajúcich článkoch sme proti sebe už postavili Alcovisor Mars v2Alkohit X60 (tu), CAOS CA05FSAlcoscan AL7000 (tu), CAOS CA200FL a AlcoChceck X20 (tu) a Alcovisor Mars BT a Alcoscent DA-8000 (tu). Veríme, že v prípade nerozhodnosti vám tieto články pomôžu s výberom. Samozrejme, v prípade akýchkoľvek otázok nás môžete kontaktovať a s radosťou všetko zodpovieme.

V dnešnom článku sme „proti sebe postavili“ Alcovisor MarkXAlcoForce Raptor AT7000.

 

Alcovisor MarkX
+
presný a výkonný senzor používaný aj v policajných testeroch

+ možnosť pasívneho merania

+ pamäť až pre 16 000 posledných meraní

+ možnosť pripojenia originálnej tlačiarne

+ robustné pogumované telo

- neznáme

 

Alco Force Raptor AT7000

+ rýchla odozva zariadenia

+ čip pre zaistenie kvality odoberanej vzorky

+ nie je potrebný žiaden náustok

- presnosť výsledku podlieha vonkajším vplyvom (vzdialenosť osoby od zariadenia, vietor,...)

- nemá históriu meraní

 

Alcovisor MarkX

Alcovisor MarkX patrí k obľúbeným a vyhľadávaným alkohol testerom z kategórie firemné a profesionálne alkohol testery. Má robustný dizajn a pogumované telo, vďaka čomu nepodlieha mechanickému poškodeniu (škrabance a pod.). Vnútri schováva senzor, ktorý je používaný v zahraničí v policajných testeroch. Je vhodný pre kontrolu väčšieho počtu osôb (250 týždenne). Pamäť zariadenia je schopná uchovávať dáta až z posledných 16 000 meraní. Najväčšou výhodou MarkX je samostatný režim pasívneho merania. Pri ňom potrebujete iba špeciálny lievik (súčasť balenia) a viete zariadenie využívať ako beznáustkový tester. Výsledky z týchto meraní sú iba slovné (negatívny alebo pozitívny výsledok). Alkohol tester viete zakúpiť aj ako tzv. Full Kit. V takomto balení je okrem samotného testera aj tlačiareň s rolkami termopapiera. V prípade zakúpenia iba testera je možné časom si dokúpiť aj samotnú tlačiareň, pričom cena bude pravdepodobne o niečo vyššia.

 

markxprednanahlad.jpg

 

AlcoForce Raptor AT7000

AlcoForce Raptor AT7000 je beznáustkový alkohol tester, ktorý je schopný ukázať na displeji nameranú hodnotu. Tým pádom sa výrazne odlišuje od obdobných alkohol testerov, ktoré vyhodnocujú iba na báze pozitívneho alebo negatívneho nálezu. Treba však brať do úvahy, že presnosť tejto dychovej skúšky podlieha ďalším faktorom ako napríklad vzdialenosť testovanej osoby od zariadenia, poveternostné podmienky a podobne. Alkohol tester má robustnejšiu konštrukciu, takže je vhodný aj pre náročnejšie podmienky a „drsnejšie“ zaobchádzanie. Zariadenie má okrem aktívneho vdychovania aj špeciálny pasívny režim, ktorý slúži na zistenie prítomnosti alkoholu v okolí (miestnosť, nápoj v pohári a pod.).

 

raptor.jpg

 

 

Alcovisor MarkX

AlcoForce Raptor AT7000

Elektrochemický senzor

Áno

Áno

Presnosť merania

+-5%

+- 10% (v ideálnych podmienkach)

Prevádzková teplota

-10°C - +50°C

-5°C - +50°C

Skladovacia teplota

-20°C - +70°C

-10°C - +55°C

Čas prípravy na meraniu

2 sekundy

5 sekúnd

Možnosť pripojenia k tlačiarni

Áno

Nie

Prevádzková doba batérií

cca 500 meraní

cca 4 000 meraní

Možnosť beznáustkového merania

Áno

Áno

Rozsah merania

0,00‰ - 6,00‰

0,00‰ - 5,00‰

 

Oba tieto testery dokážu naplno využívať vlastnosti beznáustkového testera. Zatiaľ čo Raptor je plnohodnotný beznáustkový tester, tak okrem zobrazenia výsledku v číselných hodnotách neponúka žiadnu pridanú hodnotu. MarkX ponúka pasívny režim iba s použitím špeciálneho lievika. Nezobrazuje síce presný výsledok, no pri pozitívnom výsledku na alkohol viete nasadiť náustok a zistiť presnú hodnotu alkoholu v dychu. Elektrochemický senzor, ktorý je obsiahnutý v tomto zariadení, sa dokonca nachádza i v policajných zariadeniach, čiže o jeho presnosti niet pochýb. Z tohto súboja vychádza ako víťaz MarkX vďaka tomu, že ponúka kombináciu výhod beznáustkového testera a presného merania z klasickej dychovej skúšky.

Dnes je 29.marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava
032/381 00 75